18 Ağustos 2009 Salı

Çeyiz Sandığı Yapımı



Çeyiz Sandığı Yapımı
Alınan sandık zımpara ,astar boya yapıldıktan sonra; bildiğimiz ceviz rengi, kahve rengi veya yapıştırılacak resimdeki hakim renge veya hakim açık renge isteğe bağlı boyanacak.Burada diğer objeleri boyarken dikkat edilen aynı yöne ve fırça izi bırakmadan boyamaya dikkat etmeyebiliriz. Bu boyama şekliyle eski sandık görünümü oluşabilir.(Fırça izlerinin altından astar boya rengi bunu sağlar)
Boyama ve kuruma işlemi bitince arzu edilen yerlere ve boyuta göre seçilen resim arkadan zımparalandıktan sonra, dikkatlice kestik,çıkardık.Kenarlarını zımparaladık. Dekupaj tutkalımızı resmin arkasına sürüp uygun gördüğümüz yerlere hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapışmasını sağladık.Kuruduktan sonra tüm yüzeyi dekupaj tutkalıyla tutkalladık.(Bu objemize parlak bir görünüm ve vernik vazifesi görecek.)
Resmin çevresini ve uygun gördüğümüz iç bölgelerini koturladık.Sap,kilit menteşe gibi yerleri altın yaldız boya ile boyadık.(Üste yapıştırdığım resmin yanlardaki devamı olacak yerleri tamamlama tekniği ile tamamladım.)
Objemizi su bazlı vernikle 3,4 defa vernikledim.(Kapağın vernikleme sırasında ve sonrasında birbirine yapışmasını önleyecek tedbirler alınız.)
Sandığımıza değerli eşyalarımızı, takılarımızı vb. koyabiliriz.Ben en değerli eşya olarak aile resimlerimi fotoğrafçıdan aldığım albümlere takıp sandığa koydum. Sandığınızı güle güle kullanın.
İletişim : 0535 674 14 42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder